Voor wie meer wil lezen over het thema ‘talentmanagement’ bieden we hier een aantal boektitels aan en een eenvoudige manier om ze te verkrijgen.

We hebben in deze lijst díe boeken geselecteerd die ten grondslag liggen aan onze visie en daarmee aan onze programma’s. Klik op het boek en u wordt direct naar de verkooppagina van Managementboek.nl geleid. Daar vindt u een korte samenvatting, recensies en een besteloptie.

Over job craften wordt steeds meer geschreven, maar een praktisch boek met oefeningen en werkvormen, in combinatie met korte stukjes theorie, ontbrak nog. Daar brengen Mara Spruyt en Maria Dekker met dit werkboek verandering in.

boek bestellen »

De antropologische verhalen in dit boek geven inzicht en praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties. We kijken de kunst af bij verre vreemde volken. Omdat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten.

boek bestellen »

Wil je weten hoe jij als manager of HR-professional met kleine interventies het verschil kunt maken? Dit boek bespreekt alleen die interventies waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze toegevoegde waarde bieden. Een aanrader als jij wilt weten hoe je vorm kunt geven aan talentontwikkeling.

boek bestellen »

In de herziene editie van de klassieker Ontdek je sterke punten leer je je eigen talenten kennen en deze in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes. Met behulp van de unieke toegangscode bij elk boek kun je de StrenghtsFinder-test zelf doen. Kortom, StrenghtsFinder 2.0 is de nieuwe en verbeterde versie van zijn populaire beoordeling met honderden toepasbare strategieën, verzameld in het boek Ontdek je sterkte punten 2.0. Een boek dat de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt, zeker zal veranderen.

boek bestellen »

Met herkenbare praktijkvoorbeelden legt auteur Marcus Buckingham uit hoe u het beste uit uw sterke punten kunt halen.

boek bestellen »

Buckingham vertelt op overtuigende wijze dat de beste managers hebben oog voor de individuele talenten van hun mensen en zorgen ervoor dat die op de juiste plaats in de organisatie benut worden.

boek bestellen »

Dit handboek biedt professionals die positieve psychologie willen toepassen in hun werk, een overzicht van de wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassingen van belangrijke thema’s in de positieve psychologie.

boek bestellen »

Kunt u een eend leren hardlopen? Nee, natuurlijk niet. Maar als dat zo logisch is, waarom blijven veel managers dan toch zo krampachtig proberen mensen dingen te laten doen waar ze niet goed in zijn?

boek bestellen »

Bedrijven en managers van vandaag worstelen. Zij die de talenten of overwaarde in mensen het best benutten, hebben een groot concurrentievoordeel. Maar hoe doe je dat in de praktijk?

boek bestellen »

Radicaal kiezen voor datgene waar je goed in bent is de poort naar zelfrealisatie en authenticiteit. Want doen waar je goed in bent is een garantie op meer ambitie en een blijvend plezier in werken en leren, ook op gevorderde leeftijd.

boek bestellen »

st voor mijn talent

Hoe haalt u het beste uit mensen? Hoe verbindt u resultaten met talent? Hoe houdt u de batterijen vol? In ‘Mijn baas kiest voor mijn talent’ reiken Luk Dewulf en Peter Beschuyt handvatten aan om met talent in uw organisatie aan de slag te gaan.

boek bestellen »

Veel staf- en beleidsmedewerkers zijn goed in hun vak, maar het lukt hen niet altijd hun ideeën in de organisatie geaccepteerd te krijgen.

boek bestellen »

Gezamenlijk spreken over en voortborduren op dat wat wérkt, in plaats van een focus op dat wat niet werkt. Dat is het uitgangspunt van het boek positieve supervisie en intervisie. Het boek beschrijft de achtergrond en meerwaarde van deze waarderende benadering. Stapsgewijs word je meegenomen in het zelf begeleiden of in praktijk brengen van waarderende intervisie, door je vast te houden aan vier zogenoemde ‘intervisiepijlers’. De werkvormen die in dit boek naar voren komen, zijn geschikt om direct mee aan de slag te gaan.

boek bestellen »

Steeds meer organisaties onderkennen het belang van leren in groepsverband. Daarmee neemt ook de vraag naar intervisie toe. Duurzame intervisie die leidt tot diepgaand leren vraagt om goede coaching door een begeleider die zich in deze rol heeft bekwaamd. Een goede intervisiecoach legt het zwaartepunt van zijn begeleiding in het voortraject. Hij legt de kiemen voor het succes van de groep, door aan te sturen op de juiste voorwaarden voor een effectief leerproces.

Wat moet een intervisiecoach weten? Wat moet een intervisiecoach kunnen? Hoe ziet de praktijk van intervisiecoaching eruit? En hoe kan een intervisiecoach zich bekwamen? Het zijn de hoofdvragen die behandeld worden binnen dit boek.

boek bestellen »