Boek rendement door talent

“Dit boek geeft echt de handvatten en soms ook bevestiging die je nodig hebt. Prettig leesbaar, je werkt je er makkelijk doorheen. Het is goed in één ruk uit te lezen, maar dus ook als handboek erg nuttig” – Tom Marissen

Heb jij het idee dat er meer in je team zit dan er nu uitkomt?

In je team wordt hard gewerkt en de expertise is er. Toch blijven de gewenste resultaten uit en ben je druk met dingen die veel tijd en energie kosten waardoor belangrijke zaken blijven liggen. Hoe komt dat en hoe krijg je hier beweging in? Hoe kun je meer rendement halen zonder nieuwe mensen aan te nemen?

Als leidinggevende wil jij je team laten groeien van ‘wel oké’ naar werkelijk floreren. Mensen die hun talenten gebruiken in hun werk zijn gelukkiger, gezonder en presteren ook beter. Het benutten van het aanwezige talent in organisaties wordt steeds belangrijker. Door krapte op de arbeidsmarkt, om wendbaar te zijn tijdens onvoorziene gebeurtenissen zoals de coronacrisis, of om duurzaam toegevoegde waarde te kunnen leveren. Wat hebben we in huis, hoe benutten we het maximale potentieel en wat is daarvoor nodig? Dit boek laat je zien hoe je de stap zet van herkennen naar duurzaam benutten van het talent in jouw team/organisatie. Want snappen hoe het werkt is één ding, maar het toepassen is vaak lastig. Met de praktische tips en handvatten zorg jij ervoor dat de mensen in jouw team zichzelf en elkaar blijven stimuleren om te floreren.

Werken vanuit talent draagt niet alleen bij aan betere prestaties, maar leidt ook tot het oppakken van andere taken en innovatief gedrag. Daarnaast vergroot het werken vanuit talent het werkplezier en de betrokkenheid bij het team en de organisatie.

In een moderne organisatie is iedereen onmisbaar. Iedereen heeft een uniek talent, maar niemand gebruikt dat ten volle. Bedrijven die deze overwaarde in mensen het best benutten, hebben een groot concurrentievoordeel. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Dit boek geeft praktische handvatten voor het benutten van alle talenten in jouw team.