Persoonlijk leiderschap

persoonlijk leiderschap Rendement door Talent

“Versterk je persoonlijk leiderschap met Rendement door Talent. Samen met onze adviseurs/trainers/coaches zorg ik er voor dat alles zo goed mogelijk verloopt, waarbij jij als klant centraal staat. Heb je vragen over talentmanagement? Neem dan contact met mij op! Ik help je graag.”

Drs. Elise van den End (eigenaar, talentontwikkelaar en organisatieadviseur)

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Het is bedoeld voor mensen die zich in hun werk, carrière en persoonlijkheid willen ontwikkelen.

Persoonlijk leiderschap is jezelf kennen en grip hebben op jezelf, je werk, je omgeving en je leven. Je vindt kracht, rust en voldoening in situaties van grote werkdruk en stress. Je gaat meer genieten van je werk en van je leven.

Neem zelf de regie over je werk, carrière en persoonlijke leven. Maak gebruik van je eigen talenten om je doelen te realiseren.

Hoe zet je persoonlijk leiderschap in?

Als leidinggevende vind je het vanzelfsprekend om gebruik te maken van je eigen talenten en die van je medewerkers. Juist dan ben je effectief in het behalen van de doelen van jouw team of organisatie. Toch is het – met drukke agenda’s en de waan van de dag – een pittige uitdaging om daadwerkelijk tijd en energie te investeren in jezelf en jouw medewerkers.

Hoe zorg je ervoor dat jullie het verschil kunnen maken? Dat jullie energiek en productief zijn? Dat jullie gemotiveerd en gedreven zijn om te blijven groeien en te excelleren? Succesvolle leiders kennen hun eigen sterke punten: ze omringen zich met mensen die complementair zijn.

Kwaliteiten waarderen en ruimte geven aan talent stimuleren jouw medewerkers om rollen en taken zodanig uit te voeren, dat dat direct een positief effect heeft in de organisatie.

  • Hoe herken ik het talent van mijn medewerkers?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers eigenaar van hun talent worden en zelf de regie nemen?
  • Hoe verbind ik de sterke punten van mijn medewerkers aan organisatiedoelstellingen?
  • Hoe tonen we onze kracht binnen en buiten de organisatie?

Leerresultaten met Rendement door Talent

Persoonlijk leiderschap gaat over het optimaal gebruik maken van de volledige potentie van jezelf en je collega’s. Iemand die weet wat zijn talenten zijn, zal ernaar streven om zoveel mogelijk te werken vanuit zijn toegevoegde waarde voor de organisatie.

Bij Rendement door Talent leer je:

• Wat jouw talenten zijn, waar je van nature goed in bent en energie van krijgt
• Het talent van jouw collega’s herkennen en benutten
• Hoe jouw team elkaars sterke punten meer kan benutten
• Hoe je op waarderende wijze communiceert

Persoonlijk leiderschap resultaten Rendement door Talent

Zoek je een persoonlijk leiderschap coach?

Wil jij je richten op het uitbouwen van je potentieel vanuit waarden en talenten? Wil jij werken aan je persoonlijk leiderschap vanuit een ‘groei’-mindset waarin je focust op je doel, op je gewenste toekomst? Zodat jij je volledige potentieel ontwikkelt en gebruik maakt van alle mogelijkheden die jij in je hebt? Het levert je positieve gevoelens op die je helpen nog gerichter, leuker en effectiever te leren en te ontwikkelen.

Met een trainer/coach van Rendement door Talent werk je vanuit jouw talenten en focus je op jouw sterke punten.

Veelgestelde vragen persoonlijk leiderschap

 • Ik wil meer delegeren en ik vind het moeilijk om los te laten. Ik ben een control freak. Hoe ga ik hier effectief mee om?
 • Hoe kan ik mijn team inspireren en motiveren?
 • Ik wil ondersteuning bij de ontwikkeling van een coachende leiderschapsstijl voor ons management
 • Ik zoek een klankbord in mijn persoonlijke ontwikkeling en heb hulp nodig bij de aansturing van mijn teams
 • Ik heb jaren gedroomd van een leidinggevende functie. Nu ik eenmaal manager ben, twijfel ik of die rol wel bij me past
 • Ik wil graag begeleiding bij het doorgroeien naar een leidinggevende/management functie
 • Hoe kan ik als manager ‘leiderschap’ uitstralen?
 • Ik heb behoefte aan een sparringpartner om te reflecteren op mijn dagelijkse functioneren (en dat van mijn medewerkers)
 • Ik wil de communicatie met mijn medewerkers verbeteren

Kenmerken persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap heeft 6 kenmerken:

 • Proactief: vooruitkijken en anticiperen
 • Vertrouwen creëren
 • Duidelijk: waar wil ik naar toe of wat wil ik bereiken?
 • Gericht op de eigen ontwikkeling
 • Gericht op de relatie
 • Zinvol werk en zinvolle taken

Je hoeft geen leidinggevende te zijn om leiderschap te tonen. Leiders kijken vooruit, denken vooruit, voorvoelen situaties. Ze kennen de markt en de omgeving waarin hun organisatie zich beweegt. Iedere keer weten ze daarop in te spelen, door hun organisatie zo in te richten en aan te passen dat er een optimale match komt tussen de organisatiebehoefte en de marktbehoefte.

Hoe ontwikkel je persoonlijk leiderschap?

Leiderschapskwaliteiten: iedereen heeft het wel over leiderschap, maar over welke kwaliteiten beschikt een leider nu precies? Wat maakt een leider een leider?

De eerste stap naar persoonlijk leiderschap is zelfkennis. Weten waar je goed in bent en weten wat je minder sterke kanten zijn.

Met een coach van Rendement door Talent kun je persoonlijk leiderschap ontwikkelen

 • Assertief, authentiek en daadkrachtig je eigen plek innemen
 • Oog en oor krijgen voor wat anderen beweegt en inspireert voor betere teambuilding
 • Effectiever worden in je communicatie
 • Jezelf presenteren en instemming verkrijgen met je ideeën
 • Een gezonde balans vinden tussen werk en privé
 • Ontspannen omgaan met werkdruk, stress en hoge eisen

Voor wie is persoonlijk persoonlijk leiderschap training bedoeld?

Persoonlijk leiderschap/coachend leiderschap is er voor iedereen die met plezier en energie wil werken en doen waar hij goed is.

persoonlijk leiderschap bij Rendement door Talent

Hoe verloopt een persoonlijk leiderschap programma?

Wat komt er aan de orde tijdens het programma Authentiek Talentvol Leiderschap?

In ons ATL-programma leer je talent te herkennen. Bovendien leer je eigen sterke punten en die van je collega’s nog meer te benutten. Deelnemers leren hun eigen sterke punten als manager beter kennen, om vervolgens te kunnen groeien in persoonlijk leiderschap, in leiderschap van het (management-)team en in het eigen organisatieonderdeel.

Talent en leiderschap zijn belangrijke thema’s in onze programma’s van drie dagdelen en twee individuele gesprekken. De programma’s lenen zich goed voor (management-)teams in de grootte van 5 tot 25 deelnemers en vinden op een nader af te spreken locatie plaats.

Kan ik vrijblijvend kennis maken met Rendement door Talent?

In het vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken we samen wat jouw doelen zijn en wat wij daarin kunnen betekenen. Iedere organisatie heeft andere vragen en behoeften. We denken graag met je mee over de specifieke doelen en leerresultaten die rendement opleveren voor jouw organisatie.

Voorafgaand aan onze programma’s plannen we dan ook een gesprek met jou in om deze doelen en verwachtingen te bespreken, om vervolgens met een passend voorstel te komen.

De deelnemers maken voorafgaand aan onze programma’s een geautomatiseerde talententest (de Strenghtsfindertest van Gallup). Ze ontvangen hiervoor een inlogcode, waarmee ze via internet de test kunnen uitvoeren. De uitslag van deze test is een wezenlijke basis voor het rendement van de training.

Ik heb interesse in een vrijblijvende kennismaking

Neem contact met ons op voor passend en vrijblijvend advies.


Wij gaven een persoonlijk leiderschap programma aan onder andere:

Hogeschool Windesheim opdrachtgever Rendement door Talent

Boeken over persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap cq coachend leiderschap is voor mensen die zich in hun werk, carrière en persoonlijkheid willen ontwikkelen.

Leidinggeven aan Talentontwikkeling
Wil je weten hoe jij als manager of HR-professional met kleine interventies het verschil kunt maken?

Leidinggeven aan Talentontwikkeling bespreekt alleen die interventies waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze toegevoegde waarde bieden. Een aanrader als jij wilt weten hoe je vorm kunt geven aan talentontwikkeling.

Ontdek je sterke punten 2.0
Hét persoonlijk leiderschapsboek. Ontdek je sterke punten en je talenten en leer hoe je die inzet voor persoonlijk en zakelijk succes. Met behulp van de unieke toegangscode kun je de StrenghtsFinder-test zelf doen.

Kortom, StrenghtsFinder 2.0 is de nieuwe en verbeterde versie van zijn populaire beoordeling met honderden toepasbare strategieën, verzameld in Ontdek je sterkte punten 2.0. Een boek dat de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt, zeker zal veranderen.

John Doe