Wij zijn trots op de resultaten die we hebben geboekt. Hieronder een greep uit de reacties van onze relaties:

De samenwerking met Elise en de training is binnen Significant zeer goed ontvangen. De training is uitermate geschikt voor professionals met zo’n 3 à 4 jaar werkervaring, maar ook voor professionals met meer ervaring geeft het inzicht waardoor sommige dingen makkelijk afgaan en waar valkuilen door zijn ontstaan. Uiteindelijk resulteert de training in handvatten hoe je talenten beter kunt inzetten om plezieriger en effectiever je werk te kunnen doen. Praktisch en doelgericht! Een aantal reacties: ‘Een van de beste trainingen die ik ooit heb gevolgd; De balans tussen de geïnvesteerde tijd en doorlooptijd was perfect. Hierdoor wordt er niet een grote hoeveelheid informatie over je heen gestort en krijg je de kans om de kennis over jezelf te initialiseren, maar ook voorbeelden en acties te formuleren; Goede balans in werkvormen, goede persoonlijke aandacht; het coachingsgesprek was zeer waardevol en gaf de nodige verdieping en steun om ideeën om te zetten in daden’. Al met al een aanrader!

Eind vorig jaar hield Rendement door Talent bij ons (DSP-groep) de team talent training, gevolgd door een aantal individuele gesprekken aan de hand van specifieke coachvragen over talenten en valkuilen. Dit heeft ons als bedrijf een mooie boost gegeven! Medewerkers kregen niet alleen beter inzicht in hun eigen talenten, maar ook in die van collega’s. We weten nu ook beter hoe we elkaars talenten beter kunnen benutten, bijvoorbeeld door dit mee te nemen bij het samenstellen van projectteams en het verdelen van taken. Voor het werk dat wij doen is dat essentieel en het maakt het ook (nog) leuker. Mooie aan de training was dat het niet gaat om beter te worden in dingen waar je niet goed in bent, maar meer doen met waar je van nature al goed in bent!

Al tijdens het eerste telefoongesprek voelde ik een klik met Esther. Wat ik heel belangrijk vond in de keuze voor een coach was iemand die mij kon helpen structuur aan te brengen en de feiten nauwkeurig in kaart te brengen. Kortom, iemand die mij kon helpen en aanvullen op de vaardigheden die ik van nature minder gemakkelijk kan inzetten. En door ons telefoongesprek kreeg ik gelijk het gevoel dat dit een goede match was!
En dat klopte gelukkig ook 🙂 De sfeer tijdens onze gesprekken was veilig en ontspannen. Je wordt door Esther vanaf minuut 1 uitgenodigd om je verhaal te vertellen. Het proces van zelfonderzoek (jouw innerlijke groeiproces) wordt niet strak gestuurd en mag in het gesprek ontstaan. Dit maakt dat alles bespreekbaar is en in mijn geval dat ik gedragspatronen (talenten en valkuilen) vanuit meerdere perspectieven heb kunnen verkennen. En grappig om te zien is ondanks de vrijheid in het gesprek er toch iedere keer weer een parallel was met de opdrachten uit de map. Dus thuis kon ik dan de verdieping verder opzoeken om dat vervolgens weer in te brengen in het volgende gesprek. Het was echt een reis die we samen hebben gemaakt, wat een inzichten en potentieel is aangeboord tijdens deze periode! De situatie als ik had omschreven op het startformulier voelde echt als een ander leven! De coaching heeft mij geholpen om keuzes te maken in mijn werk en ik ben mij nu nog bewuster van mijn talenten en van mijn persoonlijk rendement. Dat is goud waard en gun ik iedereen!

Elise is oprecht en doortastend. Dankzij de talententest en de inzichten van Elise heb ik mezelf beter leren kennen. Ik begrijp mijn valkuilen en kan daarom liefdevoller kijken naar mijn zwaktes. Ook zijn de bijpassende oplossingen vaak heel simpel en toch zo effectief. Ik heb mijzelf beter leren kennen, ik durf meer te vertrouwen op mijn talenten en weet nu met kleine aanpassingen situaties comfortabeler te maken. Elise, enorm bedankt!

Een half jaar geleden belde ik Elise op. Een hoofd vol mist en een lijf met klachten, tijd om er iets aan te doen. Ik voelde dat ik de verkeerde dingen aan het doen was, maar had zelf niet meer de ruimte om dit te veranderen.

Na een plezierige intake startten we het coachtraject. Wat heerlijk om na het invullen van de StrenghtsFinder je talenten weer scherp te hebben en deze als basis te nemen voor het gehele traject. Ik vond het erg fijn om te investeren in je talenten daardoor kom je in het goede en positieve gevoel.

Een keer per maand hadden we een gesprek en tussentijds reflecteerde ik op de afgelopen vier weken en maakte of voerde verschillende opdrachten uit. Persoonlijk vond ik dit heel fijn, dit maakte dat ik continue aan het reflecteren en leren was.
Na 6 maanden is de twinkeling weer helemaal terug, ik voel ruimte in mijn hoofd, er bruisen allerlei ideeën. Ik weet waar mijn kracht zit, hoe ik deze energie gevend in kan zetten, wat ik nodig heb om van mijn hoofd weer in mijn lijf te komen en hoe ik dus goed voor mezelf kan zorgen. Maar ook welke klussen ik na de vakantie op ga pakken, allemaal op basis van mijn talenten. Met grote dank aan Elise, voor je luisteren, het stellen van de juiste vragen, het geven van vertrouwen en scheppen van een vertrouwde omgeving, voor het lachen en voor de zakdoeken 😉. Dank dat je met me mee wilde lopen, ik heb ervan genoten.

In corona tijd, waarin iedereen van ons team vanuit huis werkte en de motivatie wel een oppepper kon gebruiken hebben we het Team Talent Programma bij RdT gevolgd. En dat heeft het hele team echt een boost gegeven! Voor mezelf kan ik zeggen dat de inzichten in mijn talenten en de duiding die hieraan werd gegeven me een stap verder heeft gebracht in mijn ontwikkeling. Ik zie nu beter ‘hoe’ ik werk en hoe ik dat als voordeel kan gebruiken in mijn werkzaamheden en samenwerking met anderen. Als team hebben we inzichten gekregen in hoe de ander werkt en hoe we hem/haar het beste kunnen inzetten. Praktisch betekent dit dat de rotklusjes voor de één de droombaan is van de ander. En dat we bij nieuwe vacatures beter weten welk type collega we zoeken.

Kortom, veel inzichten en veel vrolijkheid. Écht een aanrader voor jezelf en het team.

PS ook voor collega’s die sceptisch zijn over teamontwikkel trajecten ?

Tijdens een teamdag van Rendement door Talent ben ik enthousiast geworden over hun aanpak en daarna heb  ik 2 verdiepende trainingen gevolgd. Ik ben bewust bekwaam geworden in het omgaan met mijn talenten (en misschien wel die van anderen). In mijn dagelijks functioneren ben ik evenwichtiger en werk ik vaker vanuit kracht en energie in plaats van weerstand en onbehagen. Ik ben hierdoor een waardevoller collega en partner!

Ik heb het coachingstraject binnen onze organisatie als zeer prettig en professioneel ervaren. Elise schept vertrouwen, is niet oordelend en legt je geen tips of meningen in de mond. Je wordt zelf aan het werk gezet en uitgedaagd. Elise stelt je eigen positie in een situatie centraal en is niet oordelend over de positie van anderen. Dat is heel sterk van Elise, want dat schept vertrouwen en zorgt er voor dat je volledig gericht bent op jezelf, op je eigen talenten.

We hebben, ter afsluiting van ons teamontwikkeltraject waarin we hebben geleerd met inzet van onze talenten betere adviseurs te worden, een geweldige bijeenkomst met het team gehad. We hebben gedeeld wat we in onze individuele coachingsgesprekken met Elise van den End geleerd hebben en vooruitgekeken naar waar we ons als team naar de toekomst op willen gaan focussen. De coachingsgesprekken waren voor ons allemaal heel leerzaam en heeft ons geleerd hoe we onze talenten moeten en kunnen inzetten in ons dagelijkse werk bij het team concerncontrol van de provincie Overijssel. Elise (en Erna), bedankt!

Ik maakte kennis met Rendement door Talent tijdens een bijeenkomst van  “The new builders”.  Zij lieten in een presentatie zien hoe belangrijk het is het talent van medewerkers als vertrekpunt te nemen bij de opbouw van een organisatie. Dat juist dit één van de belangrijkste pijlers is in het DNA van onze Profity organisatie, had ik me tot op dat moment niet zo gerealiseerd (onbewust bekwaam?…;-). De sessie met Rendement door Talent was dan ook snel gepland en een mooi moment om het jaar af te trappen. Iedereen had als voorbereiding de test gemaakt die hoort bij het boek “Ontdek je sterke punten”.  Hierdoor konden we heel praktisch aan de slag met onze persoonlijke talenten en die terug laten komen in een hypothetische ideale werkdag. Dit leverde (en levert nog steeds) inspiratie op bij de verdere groei en bloei van ons Profity team.
Nu (3 maanden later) merken we nog steeds de resultaten van de training. We spreken open en respectvol over elkaars talenten en houden hiermee rekening in de dagelijkse en structurele taakverdeling. Dat werken vanuit persoonlijke talenten geen trucje is maar echt werkt en past in een open, platte en positieve bedrijfscultuur bewijzen we elke dag bij Profity.

“Wat was die talenttraining een eye-opener…”

Ik heb deelgenomen aan de Winterschool training. Vooraf heb ik een test ingevuld en hieruit is mijn top 5 talenten uit voortgekomen. Sommige talenten waren meteen herkenbaar en andere talenten kon ik nog niet gelijk plaatsen.

Tijdens de bijeenkomsten ben ik door middel van allerlei actieve werkvormen erachter gekomen dat de vijf talenten écht bij mij passen. Tussen de twee training momenten kregen we ook huiswerkopdrachten mee. Een opdracht was om iedere dag een moment te beschrijven waar ik mijn talent heb ingezet. Dit was vooral een goede eyeopener voor mij, omdat ik in mijn huidige projecten mijn talenten dagelijks gebruik. Voor mij verklaart dit daarom ook waarom ik mij zo goed voel bij deze projecten en hier ook goed in ben.

Ik ben heel blij dat ik deze training heb gedaan, met name de bewustwording, maar ook dat je openlijk mag uitspreken waar je talenten liggen. Ik raad deze training ook echt aan iedereen aan, omdat het zo onwijs prettig is om bewust te worden van je eigen talenten en deze dan ook goed kan inzetten in het dagelijks leven!

Nogmaals bedankt!

“Door haar gerichte, objectieve vraagstelling zorgt Elise ervoor dat je echt zelf aan de bak moet. Zij begeleidt je hierin op een positieve wijze en met persoonlijke aandacht. Daarnaast heeft zij een flexibele opstelling, waarmee zij op een prettige wijze inspeelt op situaties door o.a. het inzetten verschillende werkvormen. Het is hard werken én zeer effectief. Met haar begeleiding zet ze in op het hoogst haalbare. Echt top!”

“In de samenwerking met Rendement door Talent merk ik een onuitputtelijke passie en toewijding om mensen echt die stap verder te laten nemen. Naast de bevlogenheid voor onze cursisten denken de trainers daarin graag mee om de samenwerking verder te ontwikkelen.”

De talenttraining zelf was een cadeautje van mij voor mijn collega’s. Je eigen talenten ontdekken maar ook die van je collega’s. Als team sterker staan en samen als team een eigen visie/missie ontwikkelen. Dat is de weg die wij als team willen bewandelen. Training in samenwerking met Rendement door Talent was succesvol! Reacties van uit het team waren geweldig positief. Dank daarvoor!