De 16 beste talent boeken: Voor wie meer wil lezen over het thema ‘talentmanagement’ bieden we hier een aantal boektitels aan en een eenvoudige manier om ze te verkrijgen.

We hebben in deze lijst díe boeken geselecteerd die ten grondslag liggen aan onze visie en daarmee aan onze programma’s. Klik op het boek en je wordt direct naar de verkooppagina van Managementboek.nl geleid. Daar vind je een korte samenvatting, recensies en een besteloptie.

1. Rendement door Talent

Als leidinggevende wil jij je team laten groeien van ‘wel oké’ naar werkelijk floreren. Mensen die hun talenten gebruiken in hun werk zijn gelukkiger, gezonder en presteren ook beter.

Het benutten van het aanwezige talent in organisaties wordt steeds belangrijker. Door krapte op de arbeidsmarkt, om wendbaar te zijn tijdens onvoorziene gebeurtenissen zoals de coronacrisis, of om duurzaam toegevoegde waarde te kunnen leveren. Wat hebben we in huis, hoe benutten we het maximale potentieel en wat is daarvoor nodig?

Dit boek laat je zien hoe je de stap zet van herkennen naar duurzaam benutten van het talent in jouw team/organisatie. Want snappen hoe het werkt is één ding, maar het toepassen is vaak lastig. Met de praktische tips en handvatten zorg jij ervoor dat de mensen in jouw team zichzelf en elkaar blijven stimuleren om te floreren. Werken vanuit talent draagt niet alleen bij aan betere prestaties, maar leidt ook tot het oppakken van andere taken en innovatief gedrag. Daarnaast vergroot het werken vanuit talent het werkplezier en de betrokkenheid bij het team en de organisatie.

boek bestellen »


2. Ontdek je sterke punten

Strengthsfinder Ontdek je Sterke punten 2.0In de herziene editie van de klassieker Ontdek je sterke punten leer je je eigen talenten kennen en deze in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes.

Met behulp van de unieke toegangscode  kun je de StrenghtsFinder-test zelf doen. Kortom, StrenghtsFinder 2.0 is de nieuwe en verbeterde versie van zijn populaire beoordeling met honderden toepasbare strategieën, verzameld in

Ontdek je sterkte punten 2.0. Een boek dat de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt, zeker zal veranderen.

boek bestellen »


3. Leiderschap op basis van je sterke punten

Leiderschap op basis van je sterke punten talent boeken

Sinds Gallup de StrenghtsFinder methodiek introduceerde zijn steeds meer mensen aan de slag gegaan met het ontdekken van hun sterke punten. De onderzoekers van Gallup zijn verder gegaan met het onderwerp Leiderschap.

Aan de hand van drie sleutels wijzen de onderzoekers je de weg naar effectief leiderschap:

1) investeer in sterke punten

2) omring jezelf met de juiste mensen

3) begrijp de behoeftes van je volgers

Dit boek staat vol met onderzoeksresultaten, ervaringsverhalen en handige tips. Een dikke aanrader vinden wij!

boek bestellen »


4. Aan de slag met Job Craften

Talent boek Aan de slag met Job CraftenOver job craften wordt steeds meer geschreven, maar een praktisch boek met oefeningen en werkvormen, in combinatie met korte stukjes theorie, ontbrak nog. Daar brengen Mara Spruyt en Maria Dekker met dit werkboek verandering in.

boek bestellen »


5. De Corporate Tribe

De antropologische verhalen geven inzicht en praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties. We kijken de kunst af bij verre vreemde volken. Omdat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten. Een van de meest interessante talent boeken om mee kennis te maken.

boek bestellen »


6. Leidinggeven aan Talentontwikkeling

Wil je weten hoe jij als manager of HR-professional met kleine interventies het verschil kunt maken? Leidinggeven aan Talentontwikkeling bespreekt alleen die interventies waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze toegevoegde waarde bieden. Een aanrader als jij wilt weten hoe je vorm kunt geven aan talentontwikkeling.

boek bestellen »


7.  Handboek positieve psychologie

Dit handboek biedt professionals die positieve psychologie willen toepassen in hun werk, een overzicht van de wetenschappelijke onderbouwing en praktische toepassingen van belangrijke thema’s in de positieve psychologie.

boek bestellen »


8. Your company’s got talent

Kunt u een eend leren hardlopen? Nee, natuurlijk niet. Maar als dat zo logisch is, waarom blijven veel managers dan toch zo krampachtig proberen mensen dingen te laten doen waar ze niet goed in zijn?

boek bestellen »


9. De talentmanager

Bedrijven en managers van vandaag worstelen. Zij die de talenten of overwaarde in mensen het best benutten, hebben een groot concurrentievoordeel. Maar hoe doe je dat in de praktijk?

boek bestellen »


10. Ik kies voor mijn talent

ik kies voor mijn talentRadicaal kiezen voor datgene waar je goed in bent is de poort naar zelfrealisatie en authenticiteit. Want doen waar je goed in bent is een garantie op meer ambitie en een blijvend plezier in werken en leren, ook op gevorderde leeftijd.

boek bestellen »


11. Mijn baas kiest voor mijn talent

st voor mijn talentHoe haalt u het beste uit mensen? Hoe verbindt u resultaten met talent? Hoe houdt u de batterijen vol? In dit boek reiken Luk Dewulf en Peter Beschuyt handvatten aan om met talent in uw organisatie aan de slag te gaan.

boek bestellen »


12. Goud

Talent boeken Goud Potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waar zij werken

Dit boek gaat uit van wat je drijft: “Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken?”

De succesvolste bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De medewerkers zijn zicht bewust van hun eigen waarden, en delen een aantal gezamenlijke. Ze weten waar ze het voor doen. Werken vanuit waarom levert goud op.

boek bestellen »


13. Positieve Supervisie en Intervisie

Positieve Supervisie en Intervisie talent boekGezamenlijk spreken over en voortborduren op dat wat wérkt, in plaats van een focus op dat wat niet werkt. Dat is het uitgangspunt van het boek positieve supervisie en intervisie. Het beschrijft de achtergrond en meerwaarde van deze waarderende benadering. Stapsgewijs word je meegenomen in het zelf begeleiden of in praktijk brengen van waarderende intervisie, door je vast te houden aan vier zogenoemde ‘intervisiepijlers’. De werkvormen die naar voren komen, zijn geschikt om direct mee aan de slag te gaan.

boek bestellen »


14. Intervisie coaching

Steeds meer organisaties onderkennen het belang van leren in groepsverband. Daarmee neemt ook de vraag naar intervisie toe. Duurzame intervisie die leidt tot diepgaand leren vraagt om goede coaching door een begeleider die zich in deze rol heeft bekwaamd. Een goede intervisiecoach legt het zwaartepunt van zijn begeleiding in het voortraject. Hij legt de kiemen voor het succes van de groep, door aan te sturen op de juiste voorwaarden voor een effectief leerproces.

Wat moet een intervisiecoach weten? Wat moet een intervisiecoach kunnen? Hoe ziet de praktijk van intervisiecoaching eruit? En hoe kan een intervisiecoach zich bekwamen? Het zijn de hoofdvragen die behandeld worden.

boek bestellen »


15. Team op vleugels

Team op vleugels Talent boeken van Rendement door TalentIn dit boek staat alles beschreven wat je wilt weten over teams. Er staat beschreven waarom teamwerk zo populair is. Wat de succesfactoren zijn om ze te laten slagen. En de valkuilen.

De rol van de teamleider komt uitgebreid aan bod. Maar ook wat je in huis moet hebben om teamlid te zijn. En er is aandacht voor de ontwikkeling van teams, voor teamvaardigheden en teamcoaching.

boek bestellen »


16. Krachtgericht coachen

Krachtgericht coachen boek bij Rendement door TalentEen inspirerend boek voor HR-professionals, leidinggevenden, coaches, docenten en andere begeleidingskundigen die de talenten en kwaliteiten van mensen willen versterken. Elementen uit verschillende benaderingen worden gecombineerd tot een aanpak die diepgaand leren en effectief functioneren bevordert.

De essentie daarvan is het afstemmen op idealen en kernkwaliteiten, maar ook de bewustwording en het aanpakken van interne belemmeringen. De aanpak wordt wetenschappelijk onderbouwd.


Meer weten over talent boeken?

Rendement door Talent helpt organisaties om een goede invulling te geven aan  talentmanagement  en talentontwikkeling. Wij maken het management, de teams en de medewerkers niet alleen bewust van hun eigen talenten.

We bieden vooral ook praktische handvatten en tips hoe je deze talenten meer kunnen benutten in het werk. Hierdoor wordt ieder expert van zijn talenten. Dit doen we met behulp van een aantal programma’s die we speciaal hebben ontwikkeld om talenten te ontdekken en te verbinden aan het werk en aan de organisatiedoelstellingen.

Wil jij ook meer rendement behalen met het talent dat je in huis hebt? Bel of mail voor een afspraak. We denken graag met je mee!