StrengthsFinder test met Rendement door Talent

StrengthsFinder, wat is dat? Vraag jezelf eens af: Heb jij de kans om dat wat jij het beste kan, elke dag te doen?

Onderzoeksbureau Gallup ontdekte dat veel mensen daar met een ‘nee’ op antwoorden. Ze gingen met succesvolle mensen over de hele wereld in gesprek en concludeerden dat de mate waarin je je talenten kwijt kunt in je werk, bepalend was voor je succes en voldoening.

De kans bestaat dat je dat niet doet, en daarmee worden jouw natuurlijke talenten jammer genoeg niet benut.

StrengthsFinder Gallup methode

Op basis van die informatie ontwikkelden zij een methode die je helpt te ontdekken wat je talenten zijn en hoe je deze bewuster kunt gebruiken in je werk. Deze methode staat bekend als de StrengthsFinder methode.

Gallup introduceerde de eerste versie van de StrengthsFinder in 2001.

De methode begint met het maken van een digitale test: een combinatie van vragen en stellingen die resulteert in een beschrijving van de vijf meest bepalende talenten waarover je beschikt.

Vervolgens onderzoek je hoe jij deze talenten verder kunt ontwikkelen tot je specifieke Sterke Punten en hoe je deze meer in kunt zetten in je dagelijks werk.

Ontdek jouw talenten met StrengthsFinder

Iedereen heeft uniek talent. Wil je weten wat jouw talenten zijn?

Begin je volledige potentieel te maximaliseren met het boek ‘Ontdek je Sterke Punten 2.0’ van Tom Rath. Met het kopen van dit boek krijg je een unieke toegangscode waarmee je de StrengthsFindertalententest kunt doen.

Ontdek je sterke punten

Strengthsfinder Ontdek je Sterke punten 2.0In de nieuwste editie van de klassieker Ontdek je sterke punten, leer jij je eigen talenten kennen en deze in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes. StrengthsFinder 2.0 is de nieuwe en verbeterde versie van de populaire beoordeling met honderden toepasbare strategieën. Het is een boek dat de manier waarop je naar jezelf en de wereld kijkt, zeker zal veranderen.

Leer je eigen talenten kennen en deze in te zetten voor persoonlijk en zakelijk succes.  Met een verbeterd zelfbewustzijn leer je een nieuwe manier hanteren waarmee jij uit kunt leggen wie je bent voor anderen. Het is een beproefde manier om jouw prestaties te verbeteren.

StrengthsFinder 2.0 bestellen

StrengthsFinder-test

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je bepaalde keuzes maakt? Waarom je doet wat je doet?  Waarom je van sommige dingen houdt? Waarom je beter bent in bepaalde dingen dan andere mensen? Daar is een reden voor: Het zijn je talenten.

Je leert je talenten kennen door het doen van de StrengthsFinder test. Iedereen heeft geweldige talenten. Hoe meer we weten welke dat zijn, des te meer we zien hoe uniek we zijn. Het ontwikkelen van sterke punten kan van groot belang zijn op verschillende momenten in je leven en werk.

StrengthsFinder vragenlijst

De StrengthsFinder-assessment helpt mensen met het ontdekken van hun sterke punten, van managers van multinationals tot verpleegkundigen, leraren en studenten.

De test is de methode om je talenten te meten.

Mensen die de StrengthsFinder test doen, krijgen direct hun top 5 talenten thema’s te zien. Er zijn in totaal 34 talenten thema’s . De bovenste 5 zijn je top talenten en die herken je meteen. Dit is hoe jij denkt, je voelt en je gedraagt. Dit is jouw potentiële gebied om in te groeien. Hoe beter je deze talenten kunt inzetten in je dagelijks leven, hoe meer je zult zien dat dit “strengths” worden.

Met het invullen van de StrengthsFinder vragenlijst ontdek je wat je van nature het beste doet en hoe jij jouw grootste talenten kunt ontwikkelen. Door oefening krijg je inzicht in je talenten. Dan besef je dat jouw talenten het beste gebied zijn om te groeien.

StrengthsFinder evaluatie

De methode begint met een test, de StrengthsFinder evaluatie zoals Gallup het noemt. Deze test doe je vanachter je computer en duurt 30 minuten. Het is erg verstandig om van te voren de toelichting te lezen, om te voorkomen dat er iets misgaat en je een nieuwe code (en dus een nieuw boek) moet aanschaffen.

Na afronding van de test krijg je een rapport waarin je vijf sterkste talenten worden toegelicht. Het boek helpt je vervolgens op weg om van deze talenten Sterke Punten te maken.

Met adviesbureau Rendement door Talent kun je jouw talenten bespreken om ze te vertalen naar je huidige of toekomstige baan.

Waarom van je talenten je sterke punten maken

  • iemands grootste talenten bevatten de sleutel tot grote prestaties, succes en toegroeien naar persoonlijke uitmuntendheid
  • door je bewust te worden van je talenten bouw je zelfvertrouwen op en dat is een basis voor presteren
  • door te leren hoe je jouw sterke punten kunt ontwikkelen en toepassen, zal jouw prestatieniveau verbeteren. Het is van belang jouw leven zo te leren organiseren dat je jouw Sterke Punten dagelijks benut
  • werken met Sterke Punten is je voordeel doen met de verschillen tussen mensen, leren om anderen anders te benaderen en hun beste kanten te benutten
  • met duidelijk zicht op je eigen talenten kun je het verschillend-zijn van anderen productief maken

StrengthsFinder kaarten van Rendement door Talent

Stop met proberen meer te zijn van wie je niet bent en ga je richten op wat je van nature krachtig en uniek maakt.

Maximaliseer jouw potentieel met de 34 StrengthsFinder talent kaarten van Rendement door Talent – de beproefde manier om jouw sterkste leven mogelijk te maken.

Bestel de Rendement door Talent kaarten

Meer weten talenbenutting met StrengthsFinder?

Rendement door Talent helpt organisaties om een goede invulling te geven aan  talentmanagement  en talentontwikkeling. Wij maken het management, de teams en de medewerkers niet alleen bewust van hun eigen talenten.

We bieden vooral ook praktische handvatten en tips hoe je deze talenten meer kunnen benutten in het werk. Hierdoor wordt ieder expert van zijn talenten. Dit doen we met behulp van een aantal programma’s die we speciaal hebben ontwikkeld om talenten te ontdekken en te verbinden aan het werk en aan de organisatiedoelstellingen.

Wil jij ook meer rendement behalen met het talent dat je in huis hebt? Bel of mail voor een afspraak. We denken graag met je mee!