Personal coaching

personal coaching bij Rendement door Talent

“Ben je op zoek naar personal coaching? Alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn in je werk en er plezier aan te beleven, heb je al in je. Daarvoor hoef je niet ‘anders’ te worden of te trainen op ‘nieuwe’ eigenschappen. Veel effectiever en bevredigender is het om beter gebruik te maken van de mogelijkheden die je nu al bezit en een (werk)omgeving te vinden waarin je die kunt uiten.

Wij kunnen je helpen om jouw talenten en drijfveren boven tafel te krijgen en te laten groeien, zodat je de optimale match kunt maken tussen jou en je (toekomstige) werkzaamheden. Inzicht in wat je te bieden hebt en hoe je dat verbindt aan je werk, helpt om ander uitzicht te creëren en van daaruit andere, betere keuzes te maken.

Wil jij nieuw uitzicht ontwikkelen en ontdekken hoe je meer regie over je eigen carrière krijgt? Heb je vragen over personal coaching? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.”

Drs. Elise van den End (eigenaar, talentontwikkelaar en organisatieadviseur)

Ik zoek een personal coach

De zes ervaren adviseurs/trainers/coaches van Rendement door Talent kunnen je helpen om een duidelijker beeld te krijgen van wie je bent en waar je voor staat. Met dit inzicht kun je beter sturen op het verloop van je loopbaan, welke keuzes je daarin maakt en waarom.

Bij personal coaching helpen we jou te ontdekken en verduidelijken welk moois jij te bieden hebt aan talenten en toegevoegde waarde. En daarmee ook te ontdekken waar je blij van wordt en energie van krijgt.

Je leert hoe je met deze kennis beter kunt sturen op de invulling van je werk, zodat je dat ook leuk en betekenisvol blijft vinden. Denk aan het overtuigend kunnen verwoorden waar je kracht en toegevoegde waarde ligt. Het resultaat is dat je meer regie krijgt over het verloop van je loopbaan en meer voldoening uit je werk zult halen.

Waarom een personal coach?

Je hebt het prima naar je zin op je werk: leuke collega’s, werk waar je goed in bent, geschikte werktijden en een salaris waar je tevreden mee bent.  Hoe kun je werken leuk houden? Zou je misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet je dan nemen?

Een coachingstraject biedt jou de mogelijkheid om – in een veilige omgeving en zonder verplichtingen – met een professionele personal coach over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken.

“Na 6 maanden is de twinkeling weer helemaal terug, ik voel ruimte in mijn hoofd, er bruisen allerlei ideeën. Ik weet waar mijn kracht zit, hoe ik deze energie gevend in kan zetten, wat ik nodig heb om van mijn hoofd weer in mijn lijf te komen en hoe ik dus goed voor mezelf kan zorgen. Maar ook welke klussen ik na de vakantie op ga pakken, allemaal op basis van mijn talenten. ”

Het rendement van een personal coach:

 • Omgaan met conflicten en verbeteren van communicatie met anderen
 • Zelfvertrouwen en assertiviteit verhogen
 • Effectief leren omgaan met tijd, prioriteiten stellen en meer structuur aanbrengen
 • Terugdringen van ziekteverzuim, burn-out preventie en burn-out herstel
 • Wat doet een personal coach?

  Een personal coach helpt je bij het helder krijgen, formuleren en uitstippelen van jouw doelen.

  Voor wie is personal coaching bedoeld? Wanneer komt ik in aanmerking voor een coachingstraject?

  De mensen die bij Rendement door Talent aan tafel schuiven werken in verschillende branches en sectoren, in het bedrijfsleven en in de non-profit sector. Zij zijn onder andere werkzaam als medewerker, teamleider, manager of directeur.

  Personal coaching bij Rendement door Talent

  Veelgestelde personal coaching vragen

 • Ik wil weten wat mijn sterke punten zijn en hoe ik die vertaal naar banen
 • Doe ik nog wel werk waar ik energie van krijg?
 • Zit mijn carrière nog wel op het juiste spoor? Moet ik nog wel in mijn huidige functie blijven of is het tijd voor iets anders?
 • Ik wil niet van baan veranderen, maar van loopbaan. Hoe pak ik dat aan?
 • Wat zijn mijn sterke eigenschappen en vaardigheden, en wat is mijn toegevoegde waarde?
 • Ik zoek voor een medewerker een coach die hem kan begeleiden, zelfvertrouwen kan geven en door de problemen kan loodsen on the job
 • Ik ben volledig uitgekeken op mijn werk, maar ik durf de eerste stap niet te zetten.
 • Wat zijn mijn drijfveren en ambities? Waar zit mijn passie?
 • Hoe kan ik doorgroeien in mijn huidige baan?
 • Wat houdt het coachingstraject in?

  In een coachingstraject doorloop je de volgende stappen:

 • een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek (60 min.)
 • 5-7 persoonlijke coach consulten (90 min.)
 • optioneel een start- en evaluatiegesprek met werkgever
 • het boek ‘Ontdek je sterke punten 2.0’
 • deelname aan een geautomatiseerde talententest
 • optioneel deelname aan een drijfverentest
 • 6 follow up berichten na afloop als extra steun in de rug
 • Kan ik vrijblijvend kennis maken met Rendement door Talent?

  Een coachingstraject begint altijd met een vrijblijvende kennismaking bij Rendement door Talent. 

  In dit gesprek worden jouw situatie en vragen besproken. Een van onze coaches zal op basis van jouw behoefte de verschillende mogelijkheden in het traject toelichten en je een persoonlijk coachingsvoorstel doen.

  Als je een klik hebt met de coach, kun je een afspraak maken voor de eerste sessie. De gesprekken kunnen zowel ‘live’ als online plaatsvinden.

  Wat komt er aan de orde tijdens een coachingstraject?

  In het kennismakingsgesprek heeft de coach je een persoonlijk coachingsvoorstel gedaan. In dit coachingsprogramma zijn de onderwerpen en de beoogde resultaten van je coachingstraject beschreven.

  Ook zijn het aantal sessies en de frequentie daarin vastgelegd en een aantal praktische zaken zoals het annuleren van een sessie.

  Uit hoeveel sessies bestaat personal coaching?

  Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit 5 tot 7 sessies van 1,5 uur.

  Het exacte aantal sessies zal worden bepaald tijdens het kennismakingsgesprek. Dit is afhankelijk van jouw vraagstelling en budget.

  Welke methode en technieken gebruikt Rendement door Talent?

  De visie van Rendement door Talent op leren en ontwikkelen is gebaseerd op de positieve psychologie. We willen je inspireren om je te richten op wat er wel is: op het uitbouwen van je potentieel vanuit talenten en waarden. Om vanuit een krachtige keuze nieuwe dingen te doen, je niet te laten leiden door belemmerende opvattingen en meer richting en invloed te hebben in je (werk)omgeving.

  Afhankelijk van de vraag en de cliënt werken wij in onze coachingstrajecten met een mix van methodieken. Ons uitgangspunt daarbij is altijd dat wij ons focussen op het uitbouwen van je sterke kanten door middel van de sterke punten methodiek. Deze methodiek komt voort uit de positieve psychologie. Het is een methodiek die zichtbaar maakt over welke talenten je beschikt, hoe je die ontwikkelt tot jouw unieke sterke punten en hoe je deze bewuster kunt gebruiken in je werk.

  Hiernaast maken wij o.a. gebruik van de Transactionele Analyse, Opstellingen, Krachtgericht coachen en Voice Dialogue.

  Personal coaching kosten

  Hoeveel kost het? De kosten van een coachingstraject zijn afhankelijk van jouw vragen en de duur van het traject. Na het vrijblijvende intakegesprek maken wij een offerte zodat je precies weet wat de kosten zijn van jouw traject.

  Waarom Rendement door Talent?

  Rendement door Talent is een trainings- en adviesbureau met zes ervaren adviseurs/trainers/coaches die hun roots hebben liggen op het gebied van talent- en organisatieontwikkeling.

  Persoonlijke en betrokken begeleiding

  Voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers. Of je nu zoekt naar een personal business coach of management coach, bij Rendement door Talent hebben we de beschikking over de beste personal coaches op ieder gebied.

  Rendement door Talent is actief door heel Nederland, van Amsterdam tot Zwolle.

  Ik heb interesse in een vrijblijvende kennismaking

  Neem contact op met Rendement door Talent

  Wij gaven personal coaching aan onder andere:

  Wageningen University and Research