StrengthsFinder test bij Rendement door Talent

Doe de StrengthsFinder test: ontdek je talenten

Ontdekken wat je vijf meest ontwikkelbare talenten (én inspiratiebronnen) zijn, doe je via de Clifton StrengthsFinder, een geautomatiseerde test die je vanachter iedere werkplek kunt maken.

De test duurt ongeveer 30 minuten en kan maar één keer opgestart en gedaan worden. Daarom is het belangrijk dat je voor het maken van deze test een moment kiest waarop je minstens 30 minuten ongestoord kunt werken en voorafgaand de tijd neemt om onderstaande informatie goed door te lezen.

Waarom zou je de Strengthsfinder test doen?

  • Je grootste talenten bevatten de sleutel tot grote prestaties, succes en toegroeien naar persoonlijke uitmuntendheid
  • Basis voor presteren: Wordt bewust van je talenten en bouw je zelfvertrouwen op.
  • Leer hoe jouw sterke punten te ontwikkelen en toe te passen om jouw prestatieniveau te verbeteren. 
  • Met je talent kun je je voordeel doen met de verschillen tussen mensen, leren om anderen anders te benaderen en hun beste kanten te benutten.
  • Je hebt zo een duidelijk zicht op je eigen talenten en je kunt het verschillend-zijn van anderen productief maken.

Meer weten over Strengthsfinder?

Is de Strengthsfinder test gratis?

De Strengths Finder is ontwikkeld door Gallup en gaat uit van een indeling van 34 talenten. Het voordeel van de test is dat mensen zich vaak heel goed herkennen in de uitkomst en dat de Strengths Finder talenten benoemt die een duidelijke relatie hebben met werk en studie.      

De Strengthsfinder test is niet gratis. Wil je de Strengths Finder gebruiken dan moet je het boek Strengths Finder 2.0 aanschaffen. In het boek zit een code waarmee je online de test kunt doen.

Tom Rath: Strengths Finder 2.0.

Is de Strengthsfinder test Nederlands?

De Strengthsfinder test is in het Nederlands te doen en helpt jou bij het in kaart brengen van jouw talenten. Let op, je kunt zelf de juiste taal instellen.

De methode bestaat uit het maken van een test, het linken van talenten aan persoonlijke sterke punten en een actieplan voor het implementeren van de sterke punten in de dagelijkse werkzaamheden.

Maak nu de Strengthsfinder test online

Start de Strengthsfinder test online op.

Op de website van Gallup vind je de inlogpagina om de test te maken.

In het scherm dat daarna verschijnt vul je de eenmalig werkende persoonsgebonden toegangscode – die helemaal achter in je boek staat – in en klikt op vervolg.

Toestemming om gegevens te verwerken voor de Strengthsfinder test

Gallup heeft jouw formele toestemming nodig om de resultaten van de test die je gaat maken te verwerken en om een account voor je aan te maken waar je ten alle tijde je testuitslagen kunt raadplegen. Ga je hier niet mee akkoord, dan wordt de test niet opgestart. 

Gallup geeft aan in haar privacyverklaring dat zij de Safe Harbor Agreement heeft ondertekend waarin het bevestigt dat zij jouw persoonlijke gegevens beschermen volgens de strenge Amerikaanse privacy wetgeving.

Zoals het nu lijkt, voldoet Gallup overigens niet aan de Europese privacywetgeving aangezien je niet de expliciete gelegenheid krijgt om hun trackingcookies te accepteren of weigeren. 

Wij hebben in de afgelopen 11 jaren nog niet 1 keer ervaren dat zij misbruik maken van gegevens, maar voelen ons wel verplicht je hiervan op de hoogte te brengen zodat je alsnog kunt kiezen om de test niet op te starten.

E-mail verificatie Strengthsfinder

Na het maken van je account volgt een E-mail verificatie. Om je identiteit te controleren en een veilige service te kunnen garanderen stuurt Gallup een e-mail naar jouw mailadres met een 6-cijferige verificatiecode die je vervolgens op deze pagina invoert.

Clifton Strengths assessment: de Clifton strengthsfinder test Nederland

Hierna kies je voor de optie: Doe de Clifton Strengths assessment.

Vervolgens doorloop je een aantal schermen die voor zich spreken. Bijvoorbeeld het scherm waarop je uitleg krijgt over de lengte en de duur van de test.

Werkwijze van de Strengthsfinder test

Voordat de test begint wordt een voorbeeld van een uitspraken paar (twee uitspraken) aan je voorgelegd om te illustreren wat je de komende 30 minuten kunt verwachten. 

Pas daarna beginnen de officiële uitspraken paren voor het persoonlijk profiel. Het is de bedoeling dat je kiest voor de uitspraak die het dichtst bij je als persoon ligt. Vaak is dat de uitspraak die met je eerste reactie correspondeert.

Doe geen pogingen om je reactie te gaan analyseren en maak je geen zorgen als je een paar keer neutraal moet antwoorden. Het doel van deze Sterke Punten detector is erachter te komen wat je persoonlijke karakteristieke talenten zijn. 

Als geen van deze twee uitspraken die je worden voorgelegd tot een sterke reactie leidt, of als je vindt dat beide uitspraken even goed bij je passen, is in beide gevallen ‘neutraal’ het meest geschikte antwoord. Per vraag heb je 20 seconden de tijd om te antwoorden.

Strengthsfinder test verslag

Na afloop van de test krijg je je persoonlijke uitslag te zien in de vorm van een overzicht met jouw 5 meest ontwikkelbare talenten + korte uitleg. Scroll naar beneden en open het rapport ‘Rapport kenmerkende thema’s’. Lees de beschrijving van je talenten rustig door om te begrijpen wat ze inhouden en te zien wat je er voor jezelf in herkent.

Naast het bovengenoemde rapport kun je op de website van Gallup ook nog andere rapporten bestuderen om nog meer beeld bij je talenten te krijgen. Onthoud in ieder geval je inloggegevens voor de site van Gallup, dan kun je zo vaak als je wilt weer bij deze rapporten.

Koop de StrengthsFinder kaarten

Nu te bestellen bij Rendement door Talent: de enige echte StrengthtsFinder kaarten die je nodig hebt om aan de slag te gaan met talenten.

Inhoud: De 34 talenten van de StrengthsFinder getekend en beschreven op 34 kaarten.

Prijs: € 27,50 excl. BTW en inclusief verzendkosten.

Koop de Strengthsfinder kaarten via Rendement door Talent.

Meer weten over de Strengthsfinder methode?

Alles over de Strengthsfinder methode

Rendement door Talent helpt organisaties om een goede invulling te geven aan talent management en talentontwikkeling

Wij maken het management, de teams en de medewerkers niet alleen bewust van hun eigen talenten. We bieden vooral ook praktische handvatten en tips hoe je deze talenten meer kunnen benutten in het werk. Hierdoor wordt ieder expert van zijn talenten. 

Dit doen we met behulp van een aantal programma’s die we speciaal hebben ontwikkeld om talenten te ontdekken en te verbinden aan het werk en aan de organisatiedoelstellingen.

Wil jij ook meer rendement behalen met het talent dat je in huis hebt? Bel of mail voor een afspraak. We denken graag met je mee!