Werken vanuit flow…

Heb je wel eens meegemaakt, dat je zo in je werk opgaat dat je de tijd en alles om je heen vergeet? En vervolgens met een tevreden gevoel terugblikt op het werk dat je hebt afgeleverd? Op zo’n moment maakte je gebruik van je talenten!

Mensen zijn succesvol in hun werk als ze iedere dag gebruik maken van hun talenten. Daar profiteer jij zelf van, maar ook anderen zoals je klanten, collega’s en de organisatie waarbinnen je werkt.

Zet je talent deze winter in beweging

De Talent Winterschool is een actieve en positieve training van twee middagen, waarin je zelf leert ontdekken waar jouw kracht zit en hoe je deze nog beter kunt toepassen in je werk. Met behulp van een talententest breng je je talenten in beeld en ga je met je sterke punten aan de slag om te doen waar je goed in bent en om nog meer plezier in het werk te krijgen.

Keuzes maken over hoe je je werk invult, welke rol het beste bij je past of hoe je kunt bijdragen aan organisatiedoelstellingen wordt hierna een stuk eenvoudiger. Zo kun je ’het verschil’ maken, voor klanten, collega’s en de organisatie door succesvol te zijn.

“Wat was die talenttraining een eye-opener…”

winterschoolIk heb deelgenomen aan de Winterschool in 2015. Vooraf heb ik een test ingevuld en hieruit is mijn top 5 talenten uit voortgekomen. Sommige talenten waren meteen herkenbaar en andere talenten kon ik nog niet gelijk plaatsen.

Tijdens de bijeenkomsten ben ik door middel van allerlei actieve werkvormen erachter gekomen dat de vijf talenten écht bij mij passen. Tussen de twee training momenten kregen we ook huiswerkopdrachten mee. Een opdracht was om iedere dag een moment te beschrijven waar ik mijn talent heb ingezet. Dit was vooral een goede eyeopener voor mij, omdat ik in mijn huidige projecten mijn talenten dagelijks gebruik. Voor mij verklaart dit daarom ook waarom ik mij zo goed voel bij deze projecten en hier ook goed in ben.

Ik ben heel blij dat ik deze training heb gedaan, met name de bewustwording, maar ook dat je openlijk mag uitspreken waar je talenten liggen. Ik raad deze training ook echt aan iedereen aan, omdat het zo onwijs prettig is om bewust te worden van je eigen talenten en deze dan ook goed kan inzetten in het dagelijks leven!

Nogmaals bedankt!
Hanneke Oosting – Edupos

Wat levert deelname aan de Winterschool op?

• Je kent je talenten
• Je weet hoe je je talenten kunt inzetten en ontwikkelen.
• Je weet hoe je talenten optimaal aan je werk verbindt
• Je wordt je bewust van het eigen gedrag in interactie met anderen
• Je hebt een strategie bepaald voor je (professionele) koersbepaling
• Je weet welke keuzes je kunt maken bij loopbaanvragen.

Praktische informatie

  • Data : 11 en 25 november 2016
  • Training : 14.00 – 17.00 uur
  • Locatie : Hogeschool Windesheim
  • Kosten : € 99,00 (ex. 21% BTW) inclusief materiaal
  • Aantal deelnemers : max. 20 personen
  • Opgeven doe je via contact@rendementdoortalent.nl

Korte terugblik op de eerste Summerschool in augustus 2015

Een bijzonder gezelschap van individuen ontmoette elkaar op de eerste avond van onze allereerste summerschool. Ze vertelden ons dat ze het best spannend vonden om in zo’n onbekende setting over jezelf te gaan praten en op zoek te gaan naar datgene waar jij goed in bent. Tegelijkertijd ervaarden ze het niet kennen van elkaar – zonder voorkennis open en onderzoekend met elkaar in gesprek gaan – juist ook weer heel ruimte gevend.

Deelnemers kwamen ieder met hun eigen ‘agenda’:

  • één deelnemer had haar baan verloren en wilde door bewustwording van haar talent haar eigen kracht weer wilde zien en voelen,
  • een ander wilde zich in zijn huidige baan verder ontwikkelen,
  • nog weer een ander wilde met haar team aan de slag en kwam proeven of werken vanuit talenten daar een goede insteek voor zou zijn
  • en zo waren er nog veel meer motieven

De energie ging snel stromen en misschien zorgde die energie er wel voor dat ieder individu zich openstelde. De groep bleek een enthousiaste; met veel energie gingen ze het zelfonderzoek aan. Die open en veilige setting leidde tot mooie resultaten. De tweede avond konden we echt de diepte in omdat er in de tussenliggende week kwartjes waren gevallen en omdat het programma uitnodigt om in het tweede deel de koppeling met de praktijk te maken.

De kracht van de mix van mensen met verschillende achtergronden, functies en motieven is dat zij bijzonder bereid waren om elkaar verder te helpen door de nieuwsgierigheid naar elkaar.

Dat maakte dat wij als trainers vooral een aanvullende en versterkende rol konden innemen. Door de focus soms net iets anders te leggen, stelden wij de deelnemers in staat om nog meer te doen waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden. En dat is waar we naar op zoek waren. We durven dan ook met een gerust hart te zeggen dat deze training van twee dagdelen een hele goede boost geeft aan een ieder die voor een keuzemoment staat en wil ontdekken op basis van welke interne criteria hij/zij haar toekomstkeuzes gaat maken.

Meer bewust van ieders eigen kracht zijn we uit elkaar gegaan en daar worden wij dan weer blij van!

Hartelijke groet,

Elise van den End
Rendement door talent

“Wat een enthousiasme, jullie (de trainers) zijn het goede voorbeeld van wat er gebeurt als je je sterke punten inzet in je werk”.

Nogmaals hartelijk dank voor de interessante training, was erg leuk en leerzaam!