vrouwelijk talent Rendement door Talent

Vrouwelijk talent in de vuilnisbak

Vrouwelijk talent en sekseverschillen op de werkvloer: boeiend onderwerpen.

In het boek ‘Glad IJs’ van Venekamp en van Iren las ik onlangs dat mannen wel graag goed met vrouwen om willen gaan, maar niet weten hoe. Vrouwen groeien, ondanks alles nog steeds moeilijk door. ‘Een bedrijf begint vaak goed. Het aantal mannen en vrouwen wordt gelijk verdeeld, maar je ziet dat na vier jaar 35% van de vrouwen in het bedrijf is verdwenen. Dat is geen toeval’.

Het boek heet ‘Glad IJs’ omdat omgaan met sekseverschillen op de werkvloer je op glad ijs begeven is.‘Mannen weten zich geen houding te geven in de zakelijke omgang met vrouwen. Ze willen het graag goed doen maar weten niet hoe en worden dan te omzichtig, gaan zelf invullen en geven het uiteindelijk op’ aldus de schrijfsters.

Zo wordt vrouwelijk TALENT niet herkend en belandt het ongebruikt in de vuilnisbak. ‘Alsof je na vier jaar een Rolls Royce uitzwaait’, noemt Lizzy Venekamp de uitval van getalenteerde vrouwen. De bal ligt bij de mannen zegt één van de schrijfsters Annemarie van Iren. Daar ben ik het niet mee eens.

Uit mijn onderzoek naar de loopbanen van vrouwen blijkt dat het de vrouwen zelf zijn die hun talent in de vuilnisbak gooien. Zij leggen hun prioriteiten dikwijls niet in de eerste plaats bij het werk, maar bij een goede balans tussen werk en privé.

Optimaal gebruik maken van vrouwelijk talent

Daarnaast is het zichzelf profileren en in de picture plaatsen niet iets wat vrouwen graag doen. Wil je echter vooruit komen, promotie maken, dan zijn deze zaken van groot belang. Dan zul je, ook als vrouw, moeten laten zien wie je bent en wat je kunt. Doe je dat niet, dan blijf je zitten waar je zit en is het optimaal gebruik maken van je talenten een stuk lastiger.

Daarom bij deze een oproep aan alle vrouwen: “Laat jezelf zien!”. Zorg dat je weet wat jouw talenten zijn en dat ze gezien worden, zodat je niet afhankelijk bent van de man op het gladde ijs….

auteur: Elise van den End

Meer weten over vrouwelijk talent,  talentmanagement en talentontwikkeling?

Rendement door Talent helpt organisaties om een goede invulling te geven aan  talentmanagement  en talentontwikkeling. Wij maken het management, de teams en de medewerkers niet alleen bewust van hun eigen talenten. We bieden vooral ook praktische handvatten en tips hoe je deze talenten meer kunnen benutten in het werk. Hierdoor wordt ieder expert van zijn talenten. Dit doen we met behulp van een aantal programma’s die we speciaal hebben ontwikkeld om talenten te ontdekken en te verbinden aan het werk en aan de organisatiedoelstellingen.

Wil jij ook meer rendement behalen met het talent dat je in huis hebt? Bel of mail voor een afspraak. We denken graag met je mee!