wat is talent Rendement door Talent

Wat is talent?

Wat is talent?

Er wordt onderscheid gemaakt in ‘talent zijn’ en ‘talent hebben’. Talent zijn wordt vaak gebruikt in relatie tot jonge medewerkers, groeipotentieel en high potentials. Voor deze groep worden vaak talent management of talent development programma’s geboden, waardoor deze groep een verticale loopbaanontwikkeling kan doormaken.

Talent hebben is het bezitten van een verzameling kwaliteiten, die een persoon in zich draagt.

Eigenschappen van talent

Een talent kan dan besloten liggen in:

• een manier van denken (analytisch, strategisch, positief)
• een manier van voelen ( zelfverzekerd, behoedzaam)
• of een manier van je gedragen (actiegericht, makkelijk contact maken).

Deze manieren van denken, handelen of gedragen zijn niet noodzakelijkerwijs verbonden aan bepaalde taken of opleidingsachtergrond.

Marcus Buckingham, een van de experts op talentgebied, geeft aan dat talenten aangeboren zijn. Je hebt talenten op een bepaald vlak of je hebt ze niet! En zelfs al heb je ze in huis, dan kan dat talent niet goed uit de verf komen, omdat je het talent simpelweg niet (effectief) inzet.

Pas als je talenten hebt ontdekt en en kunt koppelen aan ervaring en kennis, dan kun je talenten daadwerkelijk bewust inzetten. Dan worden de talenten ook sterke punten en dus zichtbaar voor jezelf en anderen.

Het sterke punt is dan voorspelbaar geworden en maakt dat het een stabiel bestanddeel van prestaties is geworden.

Meer weten over talent ontwikkeling?

Rendement door Talent helpt organisaties om een goede invulling te geven aan talentmanagement en talentontwikkeling. Wij maken het management, de teams en de medewerkers niet alleen bewust van hun eigen talenten. We bieden vooral ook praktische handvatten en tips hoe je deze talenten meer kunnen benutten in het werk. Hierdoor wordt ieder expert van zijn talenten. Dit doen we met behulp van een aantal programma’s die we speciaal hebben ontwikkeld om talenten te ontdekken en te verbinden aan het werk en aan de organisatiedoelstellingen.

Wil jij ook meer rendement behalen met het talent dat je in huis hebt? Bel of mail voor een afspraak. We denken graag met je mee!