Loopbaancoaching

Loopbaancoaching bij Rendement door Talent

“Ben je toe aan een nieuwe stap in jouw carrière ? Loopbaancoaching van Rendement door Talent helpt je verder. Alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn in je werk en er plezier aan te beleven, heb je al in je. Daarvoor hoef je niet ‘anders’ te worden of te trainen op ‘nieuwe’ eigenschappen. Veel effectiever en bevredigender is het om beter gebruik te maken van de mogelijkheden die je nu al bezit en een (werk)omgeving te vinden waarin je die kunt uiten.

Wij kunnen je helpen om jouw talenten en drijfveren boven tafel te krijgen en te laten groeien, zodat je de optimale match kunt maken tussen jou en je (toekomstige) werkzaamheden. Inzicht in wat je te bieden hebt en hoe je dat verbindt aan je werk, helpt om ander uitzicht te creëren en van daaruit andere, betere keuzes te maken.

Wil jij nieuw uitzicht ontwikkelen en ontdekken hoe je meer regie over je eigen carrière krijgt? Heb je vragen over personal coaching? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.”

Drs. Elise van den End (Eigenaar, talentontwikkelaar en coach)

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor jou wenselijke en duurzame veranderingen in je loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen, testen en coachtechnieken. 

De essentie is dat het draait om jou als persoon en jouw persoonlijke ontwikkeling. Goede loopbaancoaching helpt je om je ambities in je baan te bereiken.

Waarom loopbaancoaching?

Je betrapt jezelf op twijfels en je bent niet heel enthousiast meer over je werk. Hoogste tijd om te onderzoeken waar je écht warm voor loopt. Wat past het beste bij jou? Wat zou je doen als je het voor het kiezen had? Kies voor een pas op de plaats, om daarna drie stappen vooruit te kunnen maken. Werk waar je voldoening uithaalt. Het verschil maken. Dat is je doel.

In dit coachtraject leer je allereerst jezelf beter kennen. Je zoomt in op wat belangrijk voor je is en onderzoekt wat je voor anderen kunt betekenen. In korte tijd krijg je zicht op jouw talenten en ambities en leg je de basis voor jouw persoonlijke actieplan.

Een professionele loopbaancoach van Rendement door Talent helpt je  door middel van advies te geven jouw persoonlijk actieplan te vertalen naar de praktijk.

Maar ook: Ben je niet zeker of je op de juiste plek zit binnen de organisatie? Ben je op zoek bent naar een grotere uitdaging? Of zoek je naar een nieuwe baan maar weet je niet waar te beginnen?

Dan is loopbaancoaching van Rendement door Talent zeker iets voor jou.

Wat doet een loopbaan coach?

Onze loopbaancoaches lossen loopbaanvraagstukken samen met jou op. Jij hebt hierbij zelf een actieve rol. De uiteindelijke beslissing van de koers van je loopbaan ligt bij jezelf. 

Samen met jou stelt de loopbaancoach een loopbaanprogramma op. Hierin staan verschillende stappen die nodig zijn om de loopbaanvraag of loopbaanvragen helder te krijgen. 

Daarnaast worden verschillende activiteiten benoemd die jij zou kunnen ondernemen om de loopbaanvraag(en) op te lossen. Ons loopbaantraject bestaat uit verschillende begeleidingsgesprekken met de loopbaancoach.

loopbaancoaching bij Rendement door Talent

Voor wie is loopbaan coaching bedoeld?

Loopbaanadvies is er zowel voor mensen die het gevoel hebben de controle over hun eigen loopbaan kwijt te zijn als voor mensen die een zetje in de juiste richting nodig hebben om van een leuke baan naar een fantastische baan te gaan.

Loopbaancoaching is er voor iedereen die aan de slag wil met zijn eigen loopbaan. Het maakt niet uit of je op dit moment zonder baan zit of juist al een baan hebt

Iedereen: man of vrouw, jong of oud, die werkt of werken wil, kan baat hebben bij loopbaancoaching. Of je nu specifiek op zoek bent naar een loopbaan coaching 45+ of een top executive coach, bij Talent door Rendement kun je terecht voor verschillende loopbaanvraagstukken.

Je kunt bijvoorbeeld uitgekeken zijn op je huidige beroep of vakgebied. Of misschien overweeg je ook om door te groeien of je te specialiseren. Een loopbaancoach biedt jou een belangrijke ondersteuning in het oplossen van deze vraagstukken. 

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleidings trajecten zijn maatwerk. 

Dit maatwerk is noodzakelijk omdat loopbaanvraagstukken verschillen. Daarnaast zijn de achtergronden van de cliënten die deelnemen aan loopbaanbegeleidingstrajecten verschillend.

Loopbaancoaching bij Rendement door Talent

Loopbaan coachtraject samenstellen

Samen met een loopbaan coach wordt jouw traject samengesteld aan de hand van jouw vragen en behoeften. 

Onze loopbaanbegeleidingstrajecten geven antwoord op de volgende vragen:

 • Waar ben ik goed in?
 • Wat zijn mijn talenten en sterke punten?
 • Welke baan en welke context/omgeving past het beste bij me?
 • Waarin onderscheid ik me van anderen?
 • Wat vertel ik over mezelf?
 • Welke keuzes wil ik maken voor mijn nabije toekomst?
 • Hoe versterk ik het lef om de switch daadwerkelijk te maken?

Wat houdt het coachingtraject in?

In een loopbaan coachingstraject doorloop je de volgende stappen:

  • In een loopbaan coachingstraject doorloop je de volgende stappen:
  • een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek (60 min.)
  • 5-7 persoonlijke coach gesprekken (90 min.)
  • optioneel een start- en evaluatiegesprek met werkgever
  • het boek ‘Ontdek je sterke punten 2.0’
  • deelname aan een geautomatiseerde talententest

Doelen behalen met loopbaancoaching

In het laatste gesprek zullen jij en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn al jouw doelen behaald? Hoe ver ben je en wat wil je nog aanpakken in de toekomst? 

Wanneer het een zakelijk traject betreft, start en eindigt u vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen coach, coachee en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het coachdoel bereikt wordt.

Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de coach als dat van de leidinggevende worden belicht.

Veelgestelde vragen loopbaancoaching

Met deze (en andere loopbaan-) vragen kun je terecht bij onze loopbaancoaches:

  1. Wat zijn mijn talenten en sterke punten en hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn werk
  2. Welke functie past bij mij?
  3. Hoe (her)vind ik het plezier in mijn werk?
  4. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
  5. Ik wil eigenlijk iets anders, maar vraag me af wat en hoe?
  6. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging maar kan geen keuze maken.
  7. Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen in mijn loopbaan/carrière?

Wat levert loopbaan advies op?

De ervaring van Rendement door Talent is dat loopbaancoaching op veel gebieden een enorm rendement kan opleveren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Meer zelfinzicht in jouw persoonlijke waarden, normen, drijfveren en doelen
 • Het (her-)ontdekken van talenten
 • Meer motivatie en energie
 • Bevlogenheid
 • Meer zelfvertrouwen
 • De knoop doorhakken en belangrijke keuzes maken
 • Meer sturing in je loopbaan
 • Voor organisaties: betrokkenheid en bevlogenheid, minder verloop en voorkomen dat er onnodig geïnvesteerd moet worden in nieuw talent

Wat komt er aan de orde tijdens loopbaancoaching?

De loopbaan coaching oefeningen zijn gebaseerd op onze visie op leren en ontwikkelen vanuit de positieve psychologie. We willen je inspireren om je te richten op wat er wel is: op het uitbouwen van je potentieel vanuit talenten en waarden. 

Om vanuit een krachtige keuze nieuwe dingen te doen, je niet te laten leiden door belemmerende opvattingen en meer richting en invloed te hebben in je (werk)omgeving.

Welke methode en technieken gebruikt Rendement door Talent?

Afhankelijk van de vraag en de cliënt werken wij in onze coachingstrajecten met een mix van methodieken. Ons uitgangspunt daarbij is altijd dat wij ons focussen op het uitbouwen van je sterke kanten door middel van de sterke punten methodiek.  

Deze methodiek komt voort uit de positieve psychologie. Het is een methodiek die zichtbaar maakt over welke talenten je beschikt, hoe je die ontwikkelt tot jouw unieke sterke punten en hoe je deze bewuster kunt gebruiken in je werk. 

Hiernaast maken wij o.a. gebruik van de Drijfveren test, Transactionele Analyse, Opstellingen, Krachtgericht coachen en Voice Dialogue.

Wat kost loopbaancoaching?

De kosten van een coachingstraject zijn afhankelijk van jouw vragen en de duur van het traject. Na het vrijblijvende intakegesprek maken wij een offerte zodat je precies weet wat de kosten zijn van jouw traject.

Is loopbaan coaching aftrekbaar? Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken, mits de coaching in verband staat met inkomensverwerving en/of verbetering van de positie op de arbeidsmarkt. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.

Waarom Rendement door Talent?

Rendement door Talent is een trainings- en loopbaanadviesbureau met zes ervaren adviseurs/trainers/coaches die hun roots hebben liggen op het gebied van talent- en organisatieontwikkeling.

Coaching is een vak. Rendement door Talent is gespecialiseerd in loopbaancoaching gericht op heroriëntatie van werk, functie of studie.

Rendement voor Talent maakt gebruik van effectief bewezen loopbaan coaching oefeningen en is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, de NOBCO

Rendement door Talent is actief door heel Nederland, van Amsterdam tot Zwolle. Van loopbaan coaching Zwolle tot loopbaancoaching Amsterdam ben je bij ons aan het juiste adres.

Kan ik vrijblijvend kennis maken met Rendement door Talent?

Neem nu contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking:

Wij gaven loopbaancoaching aan onder andere:

dit is em loopbaancoaching rendement door talent