SOMA College

Het SOMA College is dé landelijke mbo-vakopleiding voor de infra en is door de Keuzegids MBO-studies 2012 uitgeroepen tot beste mbo-school in de categorie ‘vakcolleges’.

Anke van Bodegom, directeur/bestuurder, zegt hierover: “Wij zijn er heel trots op dat het SOMA College zulke goede resultaten boekt. We werken met zijn allen heel hard aan de kwaliteit van het onderwijs. Ons uitgangspunt is altijd om jongeren en volwassenen op te leiden tot echte vakspecialisten die via ons een stevige basis meekrijgen, maar vinden het ook belangrijk om ze een mooie en prettige tijd hier op school te geven”.

Onze opdracht

Het SOMA College vroeg Rendement door Talent te helpen om talentontwikkeling en de waarderende benadering te implementeren in het kader van professionaliseringsdoelstellingen. De ambitie van dit MBO college is om de verschillen in kernkwaliteiten en draagkracht binnen de teams te herkennen en erkennen en de inzet van de teamleden te koppelen aan hun talenten.

Gestart is met een tweedaagse voor directie en management. Het management heeft aan de lijve ervaren wat hun eigen talenten zijn om ze vervolgens te kunnen verbinden met elementen uit het strategisch plan. Daarnaast is gewerkt aan waarderend leiderschap. Opnieuw bleek hoe veel energie en creativiteit met deze aanpak los kwam.

Rendement door Talent is partner voor het SOMA voor de verdere implementatie van talentmanagement en waarderend leiderschap.

Ook meer rendement met talent behalen?

Rendement door Talent helpt organisaties om een goede invulling te geven aan talentmanagment en talentontwikkeling. Wij maken het management, de teams en de medewerkers niet alleen bewust van hun eigen talenten.

We bieden vooral ook praktische handvatten en tips hoe je deze talenten meer kunnen benutten in het werk. Hierdoor wordt ieder expert van zijn talenten. Dit doen we met behulp van een aantal programma’s die we speciaal hebben ontwikkeld om talenten te ontdekken en te verbinden aan het werk en aan de organisatiedoelstellingen.

Wil jij ook meer rendement behalen met het talent dat je in huis hebt? Bel of mail voor een afspraak. We denken graag met je mee!

Meer informatie over de diensten van Rendement door Talent:

Talent Management

Teamonwikkeling

Personal Coaching

Persoonlijk leiderschap

Intervisie

Loopbaancoaching

Appreciative Inquiry