Online coachen met Rendement door Talent

Corona kwam en live coachgesprekken verdwenen. Rendement door Talent zet volop in op online coaching.

Wat denk je? Zullen we het proberen? Experimenteren, gewoon gaan ervaren..?  

Al snel bleek tijdens online coaching dat een deelneemster het juist nu zo goed kon gebruiken: het binnen blijven en vanuit huis werken, waar ook man en kind hun tijd doorbrachten, kostte haar energie en haar werk werd er niet leuker op.  

Waar ze thuis tegen aan liep bleek, tijdens de online coachsessie, hetzelfde te zijn waar ze op haar werk tegenaan loopt. Structuur en duidelijke afspraken. Bij de vraag naar situaties waarin het haar wel lukt om structuur aan te brengen en duidelijke afspraken te maken was het letterlijk alsof de lucht open brak en de zon weer ging schijnen.  

Zo ‘makkelijk’ was het eigenlijk. Zo voelde het echter voorafgaand aan het gesprek niet. Ze kon alleen nog de situaties zien waarin het niet lukte. Ze zat zo vast in het denken aan die negatieve ervaringen, het voelen van de energie slurpende emoties en het vervallen in oordelen op haar eigen aandeel daarin dat ze er alleen niet op kwam. 

Tijdens het online coach gesprek zat de doorbraak in het denken aan juist die andere momenten, die er gelukkig ook heus zijn, die momenten waarop het wel lukt, wat ze dáár dan in doet en hoe ze dit meer in kan zetten.  

Samen stappen zetten met online coachen

Ook door middel van online coaching is het dus mogelijk samen stappen te zetten. Naast online coachen zijn we ook onze trainingen online gaan aanbieden. 

Rendement door Talent startte met het programma voor Hogeschool Windesheim in Zwolle, deze training stond al gepland en Windesheim stelde ons expliciet de vraag dit online te organiseren. 

Iets met geloven dat je een kracht bezit sterker dan je angst? En als je aarzelt groeit je angst, als je waagt groeit je moed?

Oké, met onze relationele talenten kijkt het team van Rendement door Talent er naar uit de mensen weer live te ontmoeten, maar we moeten zeggen… Ook het online trainen gaat goed en de reacties zijn positief. 

Met creativiteit, actiegerichtheid en andere mooie talenten uit ons team zijn er mooie programma’s ontstaan, net even anders opgebouwd; een startpagina voor de voorbereiding, korte gezamenlijke online sessies afgewisseld met 1 op 1 online coach sessies. 

18 groepen draaien we inmiddels online. Zoom, Teams, Jitsi, afgestemd op de opdrachtgever hebben we in korte tijd al met verschillende tools gewerkt.   

Practice what you preach; denken in mogelijkheden heeft zich maar weer bewezen, want dit hadden wij bij het moment van Lockdown echt niet bedacht…

Online coaching aanbod Rendement door Talent 

Wil je meer weten over ons online coaching aanbod? We komen graag met je in contact.