Het jaar is bijna voorbij. En wat was het een jaar…

Een zeer bewogen jaar. Met mooie en minder mooie dingen. Een jaar waarin we extra uitgedaagd zijn, wat eerder normaal was en vanzelf ging vroeg nu om aanpassing en creativiteit. Een jaar waarin meer dan eens duidelijk werd hoe we het leven niet kunnen controleren of voorspellen.
Nood aan verbinding stond centraal. Verbinding met elkaar. Hoe houden we contact, hoe blijven we elkaar zien. Zowel onder collega’s als met familie en vrienden.

Hoe zit het met de verbinding met jezelf?
In tijden van crisis kan een reactie zijn vluchten, vechten of bevriezen. Met je hoofd onder de dekens en doen alsof het er niet is, je tegoed doen aan zakken chips of repen chocolade, overdreven veel kaartjes sturen of ladingen kleding bestellen. Uit verbinding met jezelf, met wat gebeurt er van binnen en wat heb ik nu echt nodig?

Tijd om naar binnen te keren dus.. Om terug te kijken op afgelopen jaar. Naar de mooie en minder mooie dingen. Want ze waren er beiden. En je dan richten op wat het je bracht, wat je er uit meeneemt en bedanken voor wat je achter je laat, want ook dat was op dat moment het beste wat je kon.

Waarderend omkijken dus omdat dat zorgt voor nieuwe inzichten, groei en ontwikkeling. Van binnenuit en met energie.
Om je daar bij te helpen hebben we iets voor je. Een klein cadeautje voor onder de boom. Een werkboek om waarderend om te kijken en met een glimlach het nieuwe jaar in te stappen.